ENG
RUS
DE
中国

Huhmarin linturetket

Kevätmuutto

Ajankohta: 1.4. -15.5. ( riippuu kevään etenemisestä)
Isompia yksilöitä pystyy näkemään erityisesti peltoaukeilla Kinahmossa, Rauanlahdessa ja Ruvaslahdessa, varsinkin jos pelloilla tulvavesilampia. Solanlampi on yleisölle paras havainnointipaikka tornin vuoksi. Solanlampi sopii paremmin lapsille ja huonojalkaisille. Puolenpäivän retki alkaa aamupalalla Huhmarisssa ja päättyy lounaaseen.

Pesivät pöllöt

Ajankohta: 1.5. -15.6.
Mahdollisuus nähdä todennäköisemmin helmi-, viiru ja lapinpöllöjä sekä näiden poikasia. Retken kesto 2-4 h tai enemmän pöllöistä kiinnostuneille aikaa syytä varata 8 h. Päivän retkellä käydään useammalla pesällä.

Yölaulajat

Ajankohta: 1.-30.6.
Kesäyön äänimaisema pääasiassa peltoalueilla. Kerttuset, sirkkalinnut, ruisrääkkä ja sarvipöllö. Toteutetaan iltaretkenä klo 21.30-24.00 tai läpiyön retkenä aamuyöhon klo 3 saakka.

Syysmuutto

Ajankohta: 1.9.-1.11.
Kurkien ja hankien ja joutsentenkokoontuminen pelloilla ja soilla. Puolipäivä tai kokopäiväretki. Retki voidaan toteuttaa myös lyhyenä 2-3 tunnin, jolloin seurataan yöpymään tulevien kurkien iltalentoa suon laidalla.

Yleistä linturetkistä

Tarjoamme retkiä opastettuina asiantuntevan lintuoppaan johdolla. Oppaana toimii Janne Leppänen, joka tuntee hyvin seutukunnan linnut ja niiden pesimäalueet. Opastuksen hinta 70 eur/tunti sekä ruokailut Huhmarissa 25 eur/hlö, johon sisältyy lounas tai päivällinen retken alussa tai päättyessä, sekä retkieväät maastoon. Majoitustarjoukset päivän hintaan Lomakeskus Huhmarissa.

Linturetkien varaukset

Varaukset ja tiedustelut: myynti@huhmarisvaaranloma.fi, puh. 040 509 2386. Retkillä liikutaan omalla autolla tai mikäli tarvitaan yhteiskuljetusta, sovitaan kuljetuksista erikseen myyntipalvelun kanssa.