ENG
RUS
DE
中国

Linturetket

Taivaan täydeltä nähtävää

linturetket

Lintuharrastajalle Huhmarisvaaran ympäristö ja Polvijärvi ovat mielenkiintoisia alueita, sillä seutu on eteläisten lajien pohjoisrajan ja pohjoisten lajien etelärajan kohtaamispaikka. Alueelta löytyykin monipuolisesti erilaisia biotooppeja ja linnuston lajikirjo on runsas.

Seudun rehevät vedet ovat lukuisten erilaisten siivekkäiden, kuten mustakurkku-uikun, luhtauitin ja punasotkan suosiossa. Höytiäisen isolla selällä puolestaan viihtyvät kuikka ja selkälokki. Täällä on myös laajoja luonnontilaisia avosoita, joiden asukkeihin kuuluvat mm. pohjoiset riekko, jänkäkurppa ja kapustarinta, sekä eteläinen mustapyrstökuiri.

Metsät täällä ovat enimmäkseen talousmetsiä, mutta löytyy seudulta luonnontilaisempiakin alueita. Kuukkeli ja valkoselkätikka viihtyvät tässä ympäristössä, ja lapinpöllönkin täällä voi tavata – ainakin niin vuosina kun myyräkanta on suotuisa.

Höytiäisen vesijättöalue on maatalousmaisemaa, jossa tavataan isokuovia ja pikkukuovia. Kesäöinä peltoalueilla ja niiden reunoilla voi kuunnella myös ruisrääkkää, kerttusia, sirkkalintuja ja toisinaan myös viiriäisiä. Syksyisin peltoalueilla ja isoilla soilla puolestaan ovat vanhastaan kokoontuneet kurjet ja joutsenet. Viime vuosina täällä on saatu ihailla myös usean tuhannen valkoposkihanhen lepäilijäparvia.

Huhmarin linturetket