ENG
RUS
DE
中国

Höytiäinen

Huhmarisvaaran ylpeys

Karjalan mereksi kutsuttu Höytiäinen on Suomen 15. suurin järvi. Pinta-alaltaan 293 km²:n laajuinen, 40 km:n mittainen ja 20 km:n levyinen järvi on aikoinaan ollut Suomen laajimpia sisävesiä. Syvimmältä kohdaltaan Höytiäinen putoaa 58,6 metrin syvyyteen.

Höytiäisen historia on täynnä mielenkiintoisia tarinoita. Sen muotoa ovat muovanneet paitsi jää- ja lämpökaudet, myös ihmisen käsi. 1800-luvun puolivälissä järven pintaa nimittäin laskettiin lisäviljelysmaan toivossa 9,5 metriä. Operaation tuloksena Höytiäisen sinisen kannen alta paljastuikin 15 700 hehtaaria vesijättömaata järven ja saarten ympäriltä. Samassa yhteydessä yli aarin laajuisten saarten määrä lisääntyi 130:sta 516:een.

Höytiäinen tunnetaankin paitsi saaristaan, myös upeista rannoistaan. Täällä riittää nähtävää kaikille luonnonystäville, ja varsinkin kalamiehet tuntevat Höytiäisen arvon. Järvi kuhisee pinnanalaista elämää ja saaliita nostetaan täällä runsaina ympäri vuoden. Höytiäinen onkin tällä hetkellä yksi Pohjois-Karjalan suosituimmista vetouistelukohteista.

Lähde tutustumaan Höytiäiseen m/s Tuulan risteilyillä. Järvellä on viitoitettuja väyliä tärkeimmillä reiteillä sekä rantautumispaikkoja useilla rannoilla, luontokohteissa ja laiturisatamissa.

Huhmarissa on tarjolla vuokralle soutuveneitä. Kysy lisää vastaanotostamme, numerosta 0207 69 1230.

» Risteilyt Huhmarin rannasta